11 FİNAL SORULARI VE CEVAPLARI

      Yorum yok 11 FİNAL SORULARI VE CEVAPLARI

11 final soruları ve cevapları

11 final soruları ve cevapları

11 final soruları ve cevapları


Kim milyoner olmak ister yarışmasında 1 milyon liralık sorulardan bazıları merak edilenler için paylaşıldı

İşte 11 final sorusu

1-Türkiye Cumhuriyetinin 4.Başbakanı Dr. Refik Saydam  hangi hastalığa karşı geliştirdiği aşı ile Tıp literatürüne girmiştir?

CEVAP:

Tifüs

2-7 Renkten oluşan gök kuşağının ortasındaki renk hangisidr?

CEVAP:Yeşil

3-Dede Korkutun Türk destanlarının özgün kopyaları hangi 2 kentte bulunmaktadır?

CEVAP:Dresten-Vatikan

4-Her yüz yılda yere 7 cm yaklaşan pisa kulesi hangi yöne doğru eğilmektedir?

CEVAP:Güney

5-Hangi ünlü üniversite mezunudur?

(şıklar arasında Bülent Ecevit-Tarkan-Kadir İnanır-Yılmaz Erdoğan var)

CEVAP:Kadir İnanır

6-Türkiyenin hapis cezası alan ilk bilgisayar korsanı kimdir?

CEVAP:Tamer Şahin

7-Ülkemizde Devlet sanatçısı ünvanı nı alan ilk isim kimdir?

CEVAP:Ahmet Adnan Saygun

8-Atatürkün çok sevdiği atı ve köpeğinin adı nedir?

CEVAP:Sakarya ve Foks

9-Aspirinin ham maddesi nedir?

CEVAP:Söğüt

10-Hangi ünlünün ikizi yoktur?

CEVAP:Adile Naşit

11-Herodt’un yazdığı Mısır firavunun dilin kökeni deneyinde doğunca çobana verilerek kapatılan o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun söylediği ilk kelime nedir?

CEVAP:Ekmek

bu konuda ilginizi çekebilir:Google’da gezerken para kazanın

 

 

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir